Wat is Reiki?

Reiki is een natuurlijke en eenvoudige geneeswijze, die ons in staat stelt de universele levensenergie te laten samenvloeien met onze persoonlijke levenskracht.

Deze methode werd door de Japanse Dr. Mikao Usui herontdekt omstreeks 1900.

Deze natuurlijke energie stroomt in een krachtige en geconcentreerde vorm door de handen van de Reiki-gever. De Reiki-gever geeft via zijn handen energie aan degene die behandelt word. Dit kan zowel bij zichzelf als bij een ander. Deze energie hebben wij dagelijks nodig om ons lichaam gezond te houden en onze geest te ontwikkelen.  De Reiki-gever raakt geen energie kwijt, integendeel, hij wordt er zelf eveneens mee geladen en door gesterkt.

Reiki is meer dan handoplegging. Het is een bewustwordingsproces, het is groei, vreugde en opent je hart.

Wat doet Reiki?

Reiki bevordert genezingen van allerlei aard en verlicht pijn en acute symptomen. Reiki heeft een positieve invloed op je emotionele harmonie. Bij stress, depressie, burnout en andere soortgelijke klachten zijn er goede resultaten. Velen voelen zich na een behandeling met Reiki verfrist, ontspannen, helderder en rustiger. Stress vermindert en het werkt altijd in op de oorzaak van de ziekte.

Door gebeurtenissen in het verleden kunnen in ons lichaam en geest blokkades ontstaan. Deze zijn er de oorzaak van, dat de energie niet kan doorstromen naar de plekken waar deze het meest nodig is. Verdriet of angsten die je weggestopt hebt zijn in wezen zo’n blokkade, die je in je verdere ontwikkeling kunnen hinderen. Deze psychische blokkades kunnen ook door de Reiki energie worden opgelost. De heling brengt ons lichaam in harmonie met onze geest. Geblokkeerde energie gaat weer door het lijf stromen. Het energieveld wordt gereinigd.

Je hoeft niet ziek te zijn om een Reiki-behandeling te ondergaan. Het is ontspannen en tot rust komen. Reiki is geschikt voor gezonde en zieke mensen van alle leeftijden.