logo_De_Zonnesteen

Aura-soma

Aura-soma is de benaming voor een uit Engeland afkomstige holistisch gerichte therapie, die trillingen van kleuren, geuren en edelstenen gebruikt om het natuurlijk evenwicht tussen lichaam, ziel en geest in de mens te herstellen. Deze alternatieve geneeswijze corrigeert stoornissen door zowel op het lichamelijke als het subtiele fijnstoffelijke niveau in te werken. Het vormt een nieuwe verbinding tussen kleuren- , edelsteen-, aroma- en chakratherapie. Ten eerste werkt het harmoniserend, ziekten kunnen worden voorkomen wanneer de subtiele levensenergie in de mens wordt versterkt. Ten tweede veroorzaakt het geen neveneffecten en is het volkomen onschadelijk. Ten derde helpt aura-soma de mens zich niet alleen bezig te houden met zichtbare en duidelijk aanwijsbare fenomenen, maar vooral met de ‘dingen achter te dingen’ waarmee het een weg biedt naar zelfkennis. Wie zich met aura-soma bezighoudt, schoolt zijn intuïtieve weten en leert weer hoe goed het kan zijn om de eigen ervaringen serieus te nemen.

Het werken met deze producten is heel simpel. Het wordt aangebracht op het lichaam of om het lichaam heen in het energieveld en zo start de helende werking van de geur en de kleur. Ze dienen dan ook ter bescherming en reiniging van de aura. Men wordt zo in balans gebracht en negatieve energie wordt afgevoerd. Hierdoor kunnen lichamelijke, emotionele, geestelijke en spirituele blokkades snel worden opgelost .

Het verhaal van Aura-Soma

Vicky Wall heeft deze producten ontwikkeld. Zij was het zevende kind van een zevende kind uit een joodse familie. Vanaf haar jeugd was zij in staat om aura’s te zien. Zij werd eerst door haar vader en later door een apotheker opgeleid in de kruidenleer. Toen zij echter op latere leeftijd blind werd, verscherpte zich haar talent om aura’s te kunnen zien. Op een nacht, als door onzichtbare handen geleid, herontdekte Vicky Wall de kracht van de kleuren en creëerde zij Aura Soma. Zij wist niet waarvoor de Equilibrium flessen waren en welke grote werking ze hadden. In de loop der tijd ontdekte zij echter dat deze flessen helende krachten bezaten en dat de verschillende kleuren therapeutische effecten hadden op de aura’s van haar patiënten.

Zelf werk ik met 3 verschillende producten van Aura Soma, de Pomanders en Quintessences en met de balansoliën (equilibrium).

Pomanders

De Pomanders zuiveren en werken voornamelijk in op het elektromagnetisch lichaamsveld, de aura, waar ze een harmonisch evenwicht bewerkstelligen. Enerzijds worden negatieve energieën weggehouden, ze bouwen een bescherming op, bijvoorbeeld wanneer je je teveel laat beïnvloeden door de energieën van andere mensen. Anderzijds worden positieve energieën gemakkelijker toegevoegd.

Quintessences

Deze werken op een ander niveau dan Pomanders. Zij openen en vormen een brug naar hogere energieën, zodat wij ons kunnen afstemmen op onze zielenopdracht (ons doel). Ze helpen ons om ons af te stemmen op het beste in onszelf en dit te ervaren. Goed te gebruiken als hulpbron in tijden van verandering, trauma of crisis. Ook geschikt voor meditatie en bezinning.

Balansoliën

Deze balansoliën kunnen op de huid worden gesmeerd, maar ook in de aura. Dit is de manier waarop ik ze gebruik, via de aura en via de energiecentra, de chakra’s worden ze gebruikt om hier te corrigeren. Wanneer een chakra verzwakt of overbelast is, uit zich dat als verstoringen in de balans op lichamelijk, emotioneel en soms psychisch gebied. Ieder chakra is verbonden met organen, spieren en klieren. De olie helpt om de energiestroom te herstellen. Ook gebeurtenissen uit het verleden kunnen hiermee gecorrigeerd worden. De trilling van de olie dringt het energieveld binnen en iedere olie heeft zijn specifieke werking en zijn eigen boodschap.

Chakra’s

De traditionele chakraleer gaat uit van zeven energiecentra.

De basischakra (of stuit) hoort bij het gehele onderlichaam, van de voetzolen tot het stuitbeen. Het is ingedeeld bij de kleur rood en houdt verband met de wervelkolom, de voeten en benen, de nieren en bijnieren.

Het heiligbeenchakra hoort bij het gebied van de geslachtsorganen en ligt ter hoogte van de onderste wervel, op en onder de hoogte van de navel. Het is ingedeeld bij de kleur oranje en houdt verband met de geslachtsorganen, de geslachtsklier en de sexualiteit.

Het zonnevlechtchakra hoort bij het gebied van de buik boven de navel. Het is ingedeeld bij de kleur geel en houdt verband met het spijsverteringssysteem en de alvleesklier.

Het hartchakra hoort bij de hartstreek en de hele borst. Het houdt verband met de kleur groen en heeft invloed op de hart- en longfunctie en de thymusklier.

Het keelchakra hoort bij het gebied van hals, keel en hoofd. Het is ingedeeld bij de kleur blauw. Het regelt de functie van de schildklier en houdt verband met het hals- en nekgebied.

Het voorhoofdchakra stemt overeen met het gebied van het derde oog, of beter gezegd het middelste gedeelte van het hoofd. Het is ingedeeld bij de kleur blauw of koningsblauw. Het houdt verband met de zintuigen en stuurt de functie van de hypofyse.

De kruinchakra heeft betrekking op het bovenste gedeelte van het hoofd. Het wordt vertegenwoordigd door de kleur paars en houdt verband met de hersenen en de pijnappelklier.