logo_De_Zonnesteen

De Zonnesteen werkt met diverse soorten Bloesemtherapie.

Bach Bloesems

‘Ziekte is geen wrede straf, maar enkel en alleen een correctie; een instrument waarvan onze eigen psyche zich bedient om ons op onze fouten te wijzen, ons te weerhouden van grotere dwalingen en ons te beletten nog meer schade aan te richten – en om ons terug te leiden naar de weg van de waarheid en het licht, die we nooit hadden mogen verlaten’.

Dr. Edward Bach

Ieder ziektesymptoom, of dat nu fysiek, psychisch of geestelijk is, heeft ons een specifieke boodschap te vertellen. Het gaat erom deze te onderkennen, te aanvaarden en ten behoeve van onze verdere ontwikkeling te benutten.

Bach Bloesems zijn sterk verdunde extracten van bloesems van planten en bomen. Bij inname hebben deze een helende werking op verstoorde emoties. Ze zijn niet verdovend of verslavend, dringen niets op en zijn effectief in gebruik. Als emoties uit balans raken kunnen de juiste remedies helpen om weer “bij jezelf” te komen. Denk bijvoorbeeld aan: angst, onzekerheid, heimwee, jaloezie, verdriet, prikkelbaarheid. Als emoties langdurig verstoord raken kunnen er lichamelijke klachten ontstaan.

Bloesemtherapie beïnvloedt op een niveau van fijnere energievibraties regelrecht het energieveld van de mens.

Er zijn 38 Bachremedies, elk met een ander effect. Sommigen werken op negatieve gevoelens zoals, zorgen, depressie en angsten. Anderen werken op de diepere persoonlijkheidskenmerken.

Er zijn grofweg 7 gemoedstoestanden waarin de Bachremedies zijn ondergebracht.

Angst
Onzekerheid
Onvoldoende interesse in het hier en nu
Eenzaamheid
Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën
Moedeloosheid en wanhoop
Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen
De remedies bevatten geen chemische of kunstmatige bestanddelen, behalve de brandewijn die als conserveermiddel dient. Soms dienen ze puur te worden ingenomen maar meestal worden ze verdund met bronwater en dan enkele keren per dag gedruppeld.

Bloesem Remedies Nederland

Deze bestaan uit 4 standaard sets van samen 52 verschillende remedies.

Het bijzondere van de bloesemtherapie is, dat je kunt gaan werken aan al je ‘negatieve’ gevoelens en emoties. Iedereen heeft hier wel eens last van. Ze worden veroorzaakt door alles wat je meemaakt in je leven. Dit kunnen emoties zijn als angst, onzekerheid of irritatie. Een emotie wordt veroorzaakt door het ontbreken van het tegenovergestelde, bijvoorbeeld een emotie zoals angst wordt veroorzaakt door het ontbreken van moed. Onzekerheid door het ontbreken van zekerheid. Dit is wat je nodig hebt om de onbalans te herstellen. Je gaat steeds op zoek naar het tegenovergestelde. Bloesemremedies helpen hierbij, ze vullen het ontbrekende aan. Zo kun je weer ‘positieve’ emoties gaan ervaren en zodoende genezen.

Dit geldt ook voor oude emoties en gevoelens die al langer uit evenwicht zijn. Vaak weet je niet meer waar dit mee te maken heeft. Wanneer je een bloesemremedie gaat gebruiken is het mogelijk, dat de remedie je bewust laat worden van deze oude gevoelens en emoties. Zo werk je net als bij een ui, van de eerste laag naar de volgende laag. Telkens wanneer je iets verwerkt hebt komt er vanzelf een volgende laag tevoorschijn. Deze dringt zich nu naar voren om opgeruimd te worden. Dit is een proces dat niet stopt. Je bestaat uit je verleden en door dit in evenwicht te brengen is het mogelijk om oude gedragspatronen en emoties te veranderen. Zo wordt je een totaler mens met nieuwe perspectieven en nieuwe uitdagingen.

Deze remedies kunnen ook goed uitwendig worden gebruikt door ze op een pijnplek te smeren. Een druppeltje is vaak al voldoende om een goed resultaat te geven. Natuurlijk kunnen ze ook worden ingenomen, direct uit het stockflesje of verdund met bronwater.

De Yana Chakra Remedies

Deze remedies zijn heel doeltreffend. Ze corrigeren diepgaand en worden snel opgenomen. Het zijn remedies die werkzaam zijn op 2 niveaus, zowel lichamelijk als spiritueel. Hierdoor werken ze direct op de blokkades, waardoor de chakra’s in onbalans zijn. Wanneer de energie in de chakra’s goed stroomt dan is het energieveld, de aura sterk en dan zit je goed in je vel. Lichamelijke klachten kunnen hierdoor afnemen, danwel verdwijnen. Het zijn remedies die altijd precies dat corrigeren wat op dat moment nodig is.

De Yana Kinder Remedies

Kinderen reageren snel op de werking van bloesem remedies. Er zijn een aantal thema’s die bij kinderen spelen en vaak terug komen. Zoals pesten of gepest worden, faalangst, concentratieproblemen, scheiding, (hoog)gevoeligheid, van school veranderen, schoolvrees, verhuizen, erbij horen, niet willen of kunnen slapen, spanning en niet goed kunnen uiten. Voor elk van deze problemen is er een remedie die direct een diepe corrigerende werking heeft. De remedies hoeven niet altijd te worden ingenomen maar worden ook gebruikt in het energieveld van het kind. Met mijn handen wrijf ik de energie van de remedie zachtjes in de aura en deze wordt zo direct opgenomen.

Deze remedies zijn niet alleen ondersteunend en helend voor kinderen, maar ook voor het innerlijk kind in ieder van ons.

Australian Bush Flower Essences