logo_De_Zonnesteen

Kinesiologie

Door middel van spiertesten wordt een onbalans in het lichaam opgespoord. Dit is een manier om lichamelijke en geestelijke klachten (ze zijn vaak met elkaar verweven) aan te pakken. Wat deze benadering zo bijzonder maakt is, dat wordt uitgegaan van luisteren naar het lichaam. Met kinesiologie kun je op een non-verbale manier praten met het lichaam. Het lichaam is net een computer. Alle informatie zit erin opgeslagen. Je dient alleen op de juiste manier te vragen om alle antwoorden te krijgen. Via spiertesten kun je deze antwoorden krijgen.

Wanneer je na lange tijd van spanning opeens kunt ontspannen, begin je vaak te gapen. Je bent niet moe, maar bepaalde spieren ontspannen zich. Je spieren verkrampen bij spanning en verslappen bij ontspanning. Anders gezegd, de spanning van een spier verandert als gevolg van wat je denkt, voelt en hoort. Je lichaam spreekt in dat verband een eigen taal. En ook al probeer je zelf bepaalde klachten te ontkennen of te onderdrukken, je lichaam liegt nooit. Het lichaam laat voortdurend zien wat er werkelijk aan de hand is. Het lichaam kan niet liegen over welke overtuigingen we op celniveau bij ons dragen.

Het lichaam spreekt een eigen taal en je kunt ermee praten!!

Dat is dan ook precies wat de kinesiologie doet. De reactie van het lichaam wordt gepeild d.m.v. spiertesten. Pratend over en denkend aan de problemen uit het dagelijkse leven, stel ik vast op welke wijze je lichaam reageert. Je lichaam helpt op die manier mee, om te kunnen ontdekken wat er aan de hand is. Dat is vooral fijn wanneer je dit zelf niet goed onder woorden kunt brengen. Met deze methode spoor je situaties op die je stress, onbalans, hebben veroorzaakt. Mijn manier van werken is erop gericht om de ontsporing diepgaand en blijvend te corrigeren. De balans wordt hersteld. Hierdoor zal de ontstane klacht afnemen of zelfs verdwijnen.

Kinesiologie werkt dus heel eenvoudig. Tal van klachten kunnen op deze manier onderzocht en verholpen worden. Voorbeelden; allerlei pijnklachten, stress, leer- en concentratieproblemen, minderwaardigheidsgevoelens, depressies en angsten, allergieën, slecht slapen etc. Ook wanneer je niet zwanger kunt worden, kan dit een manier zijn om de oorzaak op te sporen en wellicht te corrigeren. Zwangerschapsmisselijkheid, zelfs wanneer deze heftig is, kan meestal in één behandeling gecorrigeerd worden.

Het is een mooie methode om uit te zoeken wat iemand dwars zit. Kleine kinderen kunnen dit niet goed duidelijk maken en pubers willen vaak niet praten. Ook dan kan dit duidelijkheid brengen met als gevolg dat men weer beter met elkaar communiceert.